Обадете ни се на:
тел: 094 / 601757
 
 
 
 
 

Кои сме ние

Детска градина "Желязко Попниколов" е първото детско заведение на територията на Община Видин. Сградата на детската градина е построена през 1939 г. от Видинския митрополит Неофит в памет на единствения му син Желязко, тежко ранен в сражение при Одрин и починал от раните си в Белгия.

През 1948 г. се открива първата група с 25 деца от предучилищна възраст. От 1968 г. до днес в детската градина се обучават и възпитават деца от 2-годишна до 7-годишна възраст. От 2016 г. с решение на Общински съвет - Видин като филиал на детската градина става ДГ "Чучулига" в село Градец, с една разновъзрастова група.

В детската градина работи високо квалифициран учителски и медицински персонал с дългогодишен опит в работата с деца.

Ние с е стремим да дадем добър старт на нашите деца в образованието , да развием техните заложби и да ги подготвим за успешен прием в училище.

Обучението в детската градина е целодневно. Децата са разпределени в 4 групи по възрастов признак и една разновъзрастова група.

Освен задължителната програма, одобрена от МОН, децата се занимават допълнително с: чуждоезиково обучение - английски език, изобразително изкуство, латино-американски танци, народни танци, футбол и шах. От 2016 г. в първа и втора групи въвеждат принципите и методите на Монтесори педагогиката.

Свържете се с нас

ДГ "Желязко Попниколов"

гр. Видин, ул. 6-ти септември" № 9

Тел: 094 601757

Mail: cdg1_vd@abv.bg

Форма за контакт